Modrej život - krkonošské ocenění pro ty kteří pomáhají

Hlasuj pro ty, kteří pomáhají svému okolí aneb co je Modrej život?

• Vnímáme kolem sebe absenci pozitivních vzorů a událostí. Jako společnost oceňujeme velké výkony, ale běžné pozitivní činy všedních dní a pomoc druhým zůstávají bez zásadního povšimnutí.
  • Běžní lidé – hrdinové všedních dní jsou hybatelem společenského života a rozvoje veřejného prostoru. Díky jejich úsilí se budují mezilidské vztahy, ožívají veřejná prostranství, přináší konstruktivní diskuzi, respekt a obrušují polarizaci společnosti. Koronavirus, uprchlíci i běžné události ukázala sílu a význam fungující komunity. Chceme tuto sílu více odhalovat.
  • Cílem Modrého života je posílit sousedské vztahy a ocenit aktivní lidí za to, že pomáhají svému okolí. A zároveň představit jejich inspirativní příběhy veřejnosti, a tím ji motivovat pro vlastní akci. Spíše nežli o cenu by se mělo jednat o milé poděkování a vyzvihnutí příběhu zdánlivě všedních „hrdinů“ běžných dní, kteří se snaží o proměnu Krkonošské komunity.

Ocenění:

• S vybranými osobami jsme natočili video rozhovory – krátké medailonky.
  • Hlasování vyvrcholí výberem vítěze od veřejnosti a jeden výběr představí hodnotící komise.
  • Ocenění bude soška vyrobená uživateli s handicapem nebo mentálním postižením sociální rehabilitace SPIRÁLA.
  • Hlasování bude ukončení 20. 2. 2024.
  • Slavnostní předávání cen proběhne 22. 2. 2024.

Blue and Pink Squiggly Line Business Envelope  Hlasuj pro nejlepší příběh do 20. 2.!  Blue and Pink Squiggly Line Business Envelope

1. Jana Michlová
Oceněna za dlouhodobý rozvoj neziskového sektoru ve Vrchlabí, založení a péči o otevřenou komunitní zahradu, za lidskou pomoc potřebným i za úsilí věnované založení Hospici Duha ve Vrchlabí.

2. Zuzana Cejnarová
Oceněna za dlouhodobý rozvoj alternativní kultury, podporu lokálního umění na vrchlabsku a pomoc s aklimatizací dětí uprchlíků pomocí uměleckých aktivit.

3. Jan Freda Hawel
Oceněn za dlouhodobou péči o přírodu a krajinu v Hartě založenou na úctě a respektu k historii místa, za tvorbu přírodních prvků zadržujících vodu v krajině okolo Vrchlabí.

4. Kateřina Karlíková
Oceněna za vytváření smysluplné náplně volného času a života mladých, za výchovu a vzdělávání mladých k demokratickým hodnotám a v neposlední řadě za své nasazení při stabilizaci Junáku v Hostinném.

5. Petr Maralík
Oceněn za lidský přístup k válečným uprchlíkům z Ukrajiny, za koordinaci a pomoc rodinám i jednotlivcům v nouzi a jejich podpoře k osamostatnění v Jilemnici a okolí.

Vznik dokumentárních rozhovorů a ocenění finančně podporuje NADAČNÍ FOND ŠKODA AUTO. #SKODAAUTOpomaha

nadace škodovka png

šestplusčtyři=

Pozn.: položky označené * jsou povinné.