Výlet do Aquaparku Špindlerův Mlýn

Dne 6. 6. 2018 jsme s pěti  klienty z Centra denních služeb vyrazili na výlet do Aquaparku ve Špindlerově Mlýně. Pan ředitel parku nám umožnil poloviční vstupné a za to mu patří velké poděkování.

Výlet do Aquaparku Špindlerův Mlýn

Vyrazili jsme v dopoledních hodinách na autobusové nádraží, kde jsme se všichni sešli. Počkali jsme na autobus, který nás odvezl na zastávku ve Špindlerově Mlýně. Už v autobuse jsme měli všichni dobrou náladu a těšili jsme se na procházku v horském údolí a do bazénu.

Počasí nám přálo, bylo slunečno, ale ne horko. Cestou po pěší zóně jsme se zastavili u Labe, kde bylo příjemné posezení. Dali jsme si svačinu a hurá zase na cestu. Když jsme dorazili do cíle, zrovna otevírali. Na recepci byli příjemní. Vše nám ochotně vysvětlili a ukázali, jak to u nich chodí.  Byli jsme tam první, a tak jsme měli celý bazén, včetně vířivek pro sebe. Koupání bylo parádní. Největší úspěch měla vířivka, kde jsme všichni společně seděli a relaxovali.

Tobogán vyzkoušel pouze jeden z našich klientů, protože ostatním se moc nechtělo z vyhřáté vířivky.  Hodina a půl utekla jako voda a my jsme neradi museli jít do sprch a rychle spěchat na autobus do Vrchlabí. Cestou nazpět jsme se zastavili v centru Špindlerova mlýna, kde jsme si pořídili pár společných fotek na památku. Když jsme dorazili na zastávku, autobus zrovna přijížděl.

Plni zážitků z výletu jsme se už nemohli dočkat, až dorazíme do Vrchlabí a dojdeme si na oběd do místní restaurace PARTYZÁN, kterou jsme měli cestou do střediska. Každý s klientů měl u sebe peníze a celou objednávku si zařídil sám. Jídlo si každý dal podle své chuti a také jsme se osvěžili výbornou domácí limonádou různých příchutí. Po jídle jsme ještě chvilku poseděli na terásce, zaplatili a zamířili si to zpět do střediska, kde si po chvilce pro klienty přijeli rodiče.

S rodiči jsme ještě ten den sdíleli zážitky z výletu a také ukázali fotky, na kterých mohli vidět, co vše jsme ten den zažili.

Byl to moc prima výlet, který si určitě příští rok opět zopakujeme :-)

Petra Glosová

pracovník v sociálních službách