Osobní asistence

hledá pracovníka na HPP

Sociální pracovník a pracovník přímé péče s klienty s PAS a mentálním postižením ve službě OSOBNÍ ASISTENCE

Kdo jsme?

Diakonie ČCE – středisko Světlo ve Vrchlabí je nezisková organizace poskytující sociální služby od roku 1992 a patřící do sítě 140 diakonických zařízení po celé ČR. Osobní asistence je naší největší a klíčovou službou, která se zaměřuje na péči o seniory, klienty s PAS, mentálním a kombinovaným postižením.

Koho hledáme?

• Je pro vás důležité životní čas, který trávíte v práci, naplnit smysluplnou činností, co má přesah do společnosti?

… Diakonie tvoří společenství, které v milosrdenství a s nadějí fortelně pomáhá potřebným. Hledáme zájemce, pro kterého jsou tyto hodnoty důležité a jehož srdce tepe pro pomoc druhým lidem, zejména těm s mentálním postižením a poruchou autistického spektra.

• Potřebujete k tomu, aby vás práce těšila, svobodu a možnost ovlivňovat věci?

… Práce pro Diakonii není jen o pečlivé terénní péči a její dokumentaci, ale taky o tvořivém využití vašich bohatých zkušeností při hledání nových cest a podílení se na strategickém řízení služby společně s dalším sociálním pracovníkem.

• Rádi se obklopujete zajímavými lidmi a učíte se ze vzájemné interakce?

… Jsme tým otevřený novým podnětům, učící se zpětnou vazbou a inspirující se vzájemně jeden od druhého. Dělá nám radost společně komunikovat, hledat řešení a rozvíjet se.

Co Vás čeká na pozici sociálního pracovníka a pracovníka v přímé péči osobní asistence?

• Práce s klienty

Jednání se zájemci a klienty služby, realizace sociálních šetření, uzavírání smluv o poskytování sociálních služeb, individuální plánování služby, konzultace s klienty a rodinnými příslušníky, vedení dokumentace uživatelů.

Přímá práce – poskytování osobní asistence klientům s mentálním postižením a PAS ve výši cca 0,6 úvazku.

• Práce s týmem

Koordinace práce 2 pracovníků pracujícími s osobami s PAS a mentálním postižením, vedení porad a rozvoj týmové spolupráce, tvorba rozpisu služeb.

• Kvalita osobní asistence u klientů s mentálním postižením a PAS

Koordinace obsahu a aktivit osobní asistence u klientů s mentálním postižením a poruchou autistického spektra, zajištění kvality služby, účast na komunitním plánování. Podílení se na nastavování cílů služby, plánování a reflektování jejího rozvoje. Tvorba a aktualizace dokumentace služby (standardů kvality, dalších vnitřních pravidel služby).

Co Vám nabízíme?

• Pracovní smlouvu na plný úvazek
  • 5 týdnů dovolené, 2x sick day
  • přísun nových znalostí a dalšího vzdělávání
  • mzda dle zkušeností 27 – 30 000 Kč

Ideálním partnerem budete, pokud splňujete následující odborné požadavky:

• splňujete požadavky pro výkon povolání sociálního pracovníka podle § 110 Zákona o sociálních službách.
  • máte zkušenost s prací s lidmi s mentálním postižením a PAS, nebo alespoň velkou motivaci se v tomto tématu rychle zorientovat.
  • práce s počítačem pro vás není boj, ale denní rutina
  • máte řidičský průkaz a nebojíte se ho použít

Životopis a motivační dopis zasílejte nejpozději do 30. 5. 2020 na: asistence.svetlo@diakonievr.cz

Nástup možný od srpna 2020.

Najdete nás 0 adresách