NADAČNÍ FOND AVAST podpořil projekt

16. ledna 2018

Nadační fond Avast podpořil projekt vrchlabského pracoviště rané péče, týkající se odborného vzdělávání v roce 2017. Vzdělávání bylo cílené zejména na proškolení v Intervenční metodě O.T.A. (Open Therapy of Autism RS). Zakladatelkou metody je Mgr. Romana Straussová, Ph.D. z Centra terapie autismu (CTA).

NADAČNÍ FOND AVAST podpořil projekt
16. ledna 2018 - NADAČNÍ FOND AVAST podpořil projekt

Metoda O.T.A.se zaměřuje na děti raného věku, u kterých je podezření na poruchu autistického spektra, ovšem její využití je mnohem širší a prospěch z ní mohou mít i starší děti. Základním stavebním kamenem metody je vybudování sebedůvěry dítěte. Dítě si musí začít věřit, důvěru v sebe ovšem staví na důvěře rodičů v ně samé. Rodič je nedílnou součástí úspěchu v práci s touto metodou, neboť se dotýká celé rodiny a je nutné ji vnímat jako práci s celým rodinným systémem.
Díky podpoře od NF Avast jsme mohli odstartovat naše plány a úspěšně je v průběhu roku 2017 začít realizovat. Děkujeme za podporu, které si upřímně vážíme.

Marcela Sobotková a Blanka Hrdová