Sběr víček - podpořte Tomáška

25. května 2015

Sbírejte s námi víčka a podpořte nemocného Tomáška!

Zapojte se do právě probíhající akce, která se týká sběru plastových víček pro Tomáška z Chotěvic, který se narodil se zdravotním postižením.

A proč zrovna sběr víček…Sběr plastových víček je jednou z možností, jak mohou rodiče Tomáška získat finanční prostředky na nákladnou bezbariérovou výstavbu dětského pokoje a koupelny. Od loňského podzimu se do sbírání víček zapojily základní a mateřské školy, větší i menší firmy a samozřejmě i mnozí jednotlivci.

Cena za 1 kg víček se pohybuje okolo 6-7 Kč a do 1 kg je potřeba nasbírat minimálně 500 kusů víček. Víčka je poté nutné roztřídit, dále tzv. „napytlovat“ a připravit pro firmu, která si víčka odveze k dalšímu zpracování.

Pokud by se někteří z Vás chtěli zapojit do společného sbírání, tak věřte, že je to opravdu velmi jednoduché. Jakékoliv množství nasbíraných víček můžete donést do sběrného místa ve Vrchlabí, kterým je RTIC nebo-li Regionální turistické informační centrum na Krkonošské ulici (viz leták „Víčka pro Tomáška“).

Konkrétní informace o Tomáškovi lze nalézt na webových stránkách: http://tomasekkaninsky.webnode.cz/ nebo na stránkách http://vrchlabi.diakonie.cz/rana-pece/pribehy-z-rane-pece/.

Všem, kteří jsou již do sběru víček zapojeni i těm, kteří se připojí děkujeme.

Mgr. Marcela Sobotková – Pracoviště rané péče