Májový rej Trutnov

1. července 2017

Jednou z akcí, na kterou jsme se těšili, byl májový rej, který byl uspořádán pro lidi s kombinovaným postižením a tentokrát se nesl v duchu country stylu.

Konal se 18. 5. 2017 v kulturním domě v Trutnově.

V ten den jsme se všichni sešli na nádraží a vlakem jeli až do Trutnova. A jelikož bylo nádherné, slunné počasí a měli jsme čas, zašli jsme si cestou na výbornou zmrzlinu, kterou si klienti sami objednali i zaplatili. Do kulturního domu jsme dorazili právě včas. Velkým tanečním sálem už zněla muzika, samozřejmě country, a většina stolů s označením organizace a města již byla obsazena.

Předtančení v kovbojských kostýmech bylo krásné a tanečníci nám ukázali i tance, které se v dobách osídlování Ameriky tancovaly. A pak začal ten správný taneční rej. Zakrátko byl taneční parket plný. Na podiu se střídaly dvě kapely a všem se to líbilo. Každá vstupenka byla výherní, a tak si každý odnesl domů i maličkost z tomboly.

Bylo o nás postaráno také, co se občerstvení týče. Na stolech nám stále doplňovali tekutiny a něco k zakousnutí pro nás také měli. Zábava se tak rozjela, že se nám ani nechtělo domů.

Chtěli jsme se ale ještě projít po městě, a tak jsme šli trochu dříve. V  krásném podvečerním slunci plní dojmů jsme pomalu došli jinou cestou až na nádraží. Klienti si sami zakoupili zpáteční jízdenky a jelo se domů.

Byl to hezký výlet a těšíme se na další akce, které jsme si naplánovali.

Za pracovníky a klienty Centra denních služeb

Markéta Maňoušková